در حین جراحی لاپاراسکوپی (laparoscopy) که به آن جراحی سوراخ کلید یا جراحی با حداقل تهاجم نیز گفته میشود، نیازی به ایجاد برشهای بزرگ مانند آنچه که در انواع جراحی باز اتفاق میافتد نیست زیرا جراح از ابزاری به نام لاپاراسکوپ استفاده میکند.
این دستگاه یک لوله کوچک است که دارای منبع نور و دوربین با وضوح بالا است و از طریق یک برش در دیواره شکم وارد میشود و در حین حرکت تصاویر داخل شکم یا لگن را به مانیتور تلویزیون منتقل میکند.
از مزایای این روش نوین جراحی میتوان به کاهش طول مدت بستری بیمار در بیمارستان بعد از جراحی، امکان بهبودی سریعتر بیمار، عوارض و درد و خونریزی کمتر بعد از عمل و کاهش وسعت جای زخم یا اسکار بر روی پوست بیمار اشاره کرد.
به طور کلی، از این نوع جراحی کم تهاجم برای تشخیص یا درمان بیماریهای بیشماری استفاده میشود. در لاپاراسکوپی تشخیصی به کمک دوربین دستگاه لاپاراسکوپ جراح به بررسی اندامهای داخلی شکم میپردازد. اگرچه به کمک انواع تصویربرداری امکان مشاهده مشکلات و بیماریهای شکمی و لگنی وجود دارد اما اگر این آزمایشات اطلاعات کافی را برای تشخیص پزشک فراهم نکند، انجام لاپاراسکوپی تشخیصی ضرورت پیدا میکند.
درصورتیکه شما با علائمی از مشکلات دستگاه تناسلی چه در خانمها و چه در آقایان، مشکلات کلیه یا مجاری ادراری یا مشکلات گوارشی مواجه شوید که نیاز به جراحی داشته باشند، معمولا اولین نظر پزشک به جراحی لاپاراسکوپی است زیرا عوارض و خطرات بسیار کمی دارد. البته باید بدانید که همه انواع جراحی با روش لاپاراسکوپی قابل انجام نیستند.
جالب است بدانید که امروزه از جراحی لاپاراسکوپی برای درمان بیماریهای مختلفی مانند موارد زیر نیز استفاده میشود:
معمولا جراحی لاپاراسکوپی تحت بیهوشی عمومی انجام میشود و در حین انجام آن جراح یک یا چند برش کوچک در شکم ایجاد میکند تا بتواند لوله دستگاه لاپاراسکوپ را وارد بدن کند. همراه با این دستگاه یک لوله پمپاژ گاز به داخل شکم برای باز کردن بافتهای داخلی و افزایش وضوح دید جراح نیز وارد میشود. اگر نیاز به برداشتن بافت خاص یا تخلیه یک توده یا ارگان کوچک مثل صفرا باشد، یک لوله مخصوص که دارای گیره خاصی در سر آن است نیز وارد بدن بیمار میشود.
بعد از عمل، گاز پمپاژ شده از شکم شما خارج میشود، برشها با استفاده از بخیه بسته میشوند و از پانسمان استفاده میشود. شما اغلب میتوانید در همان روز لاپاراسکوپی به خانه بروید، اگرچه ممکن است لازم باشد به تشخیص جراح یک شب در بیمارستان بمانید.
نظرات (0)